EEN OPFRISBEURT VOOR JOUW PMU!


Een opfrisbeurt voor jouw PMU!

BLOG | 8 december 2021

Op YouTube lijkt het zo makkelijk, maar in de werkelijkheid is het knap lastig om dag na dag die perfecte winged eyeliner of symmetrische wenkbrauwen te creëren. Je kunt jezelf veel tijd en moeite besparen door je professioneel te laten opmaken met PMU. Ondanks de term is permanente make-up niet voor altijd. Door onderstaande tips op te volgen houd je je make-up in topconditie!

PMU

Voor wie geschikt?

Met PMU hoef je niet meer gefrustreerd voor de spiegel te staan. Je bent elke dag verzekerd van een stralende look. Dit is ideaal als make-up aanbrengen niet tot jouw talenten behoort. Ben je allergisch en krijg je allerlei huidreacties door make-up? Dankzij de huidvriendelijke pigmenten die worden gebruikt, kan permanente make-up dan uitkomst bieden. PMU is ook geschikt als je veel sport en wilt voorkomen dat je make-up steeds uitloopt. Of misschien heb je last van haarverlies, waardoor je wenkbrauwen nauwelijks zichtbaar zijn. 

Hoe het werkt

Tijdens een behandeling met PMU wordt kleurstof in de huid gebracht met een dunne, steriele naald. Je kunt ervoor kiezen om je wenkbrauwen te laten opvullen en een mooie vorm te geven. Ook kun je je lippen subtiel laten opvullen, kleuren en omlijnen. Of je kunt een lijntje om je ogen laten zetten, zodat je nooit meer in de weer hoeft met eyeliner of oogpotlood. Samen met de specialist bespreek je vooraf je wensen en wordt het behandelde gebied in kaart gebracht. Vervolgens krijg je advies over welke kleuren pigment het beste bij je gezicht passen. 

Nabehandeling

Gedurende de genezingstijd (1-2 weken) is het belangrijk om direct contact met de PMU te vermijden. Raak het behandelde gebied niet aan, krab niet aan korstjes en breng geen make-up aan. Probeer de PMU verder droog te houden en doe geen activiteiten waarbij je gaat zweten. Stel een bezoekje aan het zwembad, sauna of sportschool dus voorlopig uit. Ook zonlicht kan schadelijk zijn. Blijf dus zoveel mogelijk uit de zon en ga niet onder de zonnebank. Als je naar buiten gaat, zorg dan voor een goede zonbescherming en gebruik een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger. 

Goed onderhouden

Om je make-up mooi te houden, is het belangrijk om de PMU goed te onderhouden. Pigmenten worden namelijk vrij oppervlakkig in de huid aangebracht. Doordat de huid zich continu vernieuwt, zal het effect van PMU op den duur vervagen. Zes tot acht weken na de eerste behandeling wordt een vervolgbehandeling gepland. Je huid is dan geheel hersteld en de kleurintensiteit is bijgetrokken. Het werkelijke effect is dan beter zichtbaar en er wordt geëvalueerd of alles naar wens is. Vervolgens worden er nog (kleur)correcties gedaan en worden de puntjes op de i gezet

Make-up bijwerken

Voor een optimaal resultaat kun je beter niet te lang wachten om je make-up bij te laten werken. Het kost dan namelijk meer tijd voor de huid om zich te herstellen. Dit kun je voorkomen door ongeveer een jaar na de eerste behandeling een opfrisbeurt voor je PMU te laten doen. De pigmentkleur wordt zo weer op peil gebracht en de vorm wordt weer opgeknapt. Je permanente make-up zal er weer als nieuw uitzien en je kunt weer genieten van een stralend en verzorgd uiterlijk!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Op en top verzorgd op élk moment van de dag

Door de jaren heen maakt je huid veel veranderingen mee. In de puberteit had jij wellicht last van die vervelende puberpuistjes

Lees verder

Pak je pigment- en ouderdomsvlekken aan!

Fijne lijntjes, rimpeltjes en groeven, en een verslapte, vermoeid ogende en doffe huid.

Lees verder

Last van acne? Weg ermee!

Een vette of onzuivere huid kun je gemakkelijk bij jezelf herkennen. Je hebt een overmatige talgproductie, en dat uit zich onder andere in een glimmende huid.

Lees verder

Massage maakt je jong!

Je jonge huid is strak en glad. Maar iedereen moet constateren dat een huid, net als de tijd, niet stilstaat.

Lees verder

Cellulite? Niet jouw probleem!

Wist je dat na de puberteit circa 80 tot 90% van de vrouwen cellulite krijgt?

Lees verder

Oplossingen voor haaruitval en kaalheid

Wist je dat vier op de tien vrouwen last krijgt van kaalheid, en ruim de helft van de mannen?

Lees verder

Verlost van volwassenen-acne!

Het heeft een behoorlijke impact: want hoe kun je je zelfverzekerd voelen met zo’n onrustige, vurige huid?

Lees verder

Voel je niet verloren door haarverlies

Wanneer haargroei bij jou ontbreekt of je haar verliest, kan dit je onzeker maken.

Lees verder

Geen vermoeide uitstraling meer met Purebeau Firoblast!

De welbekende uitspraak ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ is bij Farm de Beauty niet aan de orde.

Lees verder

Ervaringen

Jeanette heeft bij mij permanente eyeliner aangebracht. Zij werkt opvallend kordaat, trefzeker en geconcentreerd. Een extra pluspunt is haar enthousiasme voor het beroep.

- Marjanne Scheurwater

Jeanette maakt je helemaal gelukkig. Ik, als leek en die geen inzicht heeft wat bij me staat: ze heeft echt super advies!! Ik kwam voor pmu voor wenkbrauwen. Ik ben er echt trots op. Inmiddels ook eye-liner laten zetten. Zo kwam van het 1 het ander. Ook heb ik mijn donkere kringen laten behandelen. Vandaag de scalp pigmentatie laten zetten. Jeanette laat je echt een mooie vrouw voelen. Binnenkort ga ik voor een lip-line. Ik voel me een Bollywood dame. Wanneer Jeanette naar een andere plaats zou verhuizen: ik verhuis met haar mee. Met andere woorden: voor mij is en blijft ze de vakkundige dame die bij mij de schoonheidsbehandelingen mag blijven doen!! Ze is meer dan fantastisch. Dankjewel Jeanette

- Sharita

Ik ontmoette Jeanette op een informatiebeurs voor Alopecia en vertelde haar dat ik het naar vond dat ik nauwelijks wenkbrauwen meer had. Jeanette verzekerde mij dat permanente make-up ideaal voor mij zou zijn, ik zou perfecte wenkbrauwen kunnen hebben. En inderdaad: het resultaat is prachtig! Mensen zien vaak niet eens dat het permanente make-up is, zo mooi is het. Dankzij Jeanette voel ik me zekerder; daar ben ik iedere dag blij mee. Inmiddels heeft Jeanette ook onder en boven eyeliner bij me gezet. Het voordeel is dat je er altijd goed uitziet. Jeanette is echt een specialiste in haar vak, je bent in goede handen. Ze werkt heel zorgvuldig en neemt alle tijd om te kijken welke vorm wenkbrauw en eyeliner heb beste bij je past. Ik kan het iedereen aanraden!

- Ariène Wildschut

Boek een GRATIS intake!

Omdat jouw schoonheid belangrijk is