MASSAGE MAAKT JE JONG!


Massage maakt je jong! 

BLOG | 7 december 2021

Je jonge huid is strak en glad. Maar iedereen moet constateren dat een huid, net als de tijd, niet stilstaat. Dat is logisch, ons grootste orgaan is continu in verandering. De oorzaken van huidveranderingen kunnen heel divers zijn, zoals genetische factoren. Daar kun je niets aan doen. Maar ook bijvoorbeeld roken of zonnen heeft zijn weerslag op de huid. Aan huidveroudering kunnen dus vele oorzaken ten grondslag liggen, en het is lang niet altijd door ons eigen toedoen. Maar dat bindweefsel bij huidveroudering een belangrijke rol in speelt, wist je misschien nog niet.

massage

Belangrijke functie

Van bindweefsel heb je misschien wel eens gehoord. Het komt overal in ons lichaam voor, maar wat het nu precies is, is voor velen onbekend. En dat is eigenlijk vreemd, want het heeft een erg belangrijke functie. Mensen bestaan namelijk voor een groot deel uit bindweefsel. Het bindweefsel beschermt de organen. 

De rek gaat eruit

‘Bindweefsel heeft dus een steunende en verzorgende functie, maar zorgt ook voor de afvoer van afvalstoffen. Verklevingen en littekens bemoeilijken dit. Tijdens het verouderen van de huid wordt er bovendien minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. Met andere woorden: de rek gaat eruit. En dat zorgt, helaas, voor rimpels.

Weg met afvalstoffen

Een jonge, strakke en rimpelvrije huid bestaat dus uit goed bindweefsel. Een bindweefselmassage geeft je bindweefsel een flinke boost. Wat gebeurt er bij zo’n massage? Stevige massagegrepen stimuleren de aanmaak van collageen. De bindweefselmassage bevordert daarnaast de bloedcirculatie, waardoor de afvalstoffen weer beter worden afgevoerd.

Egaal, stralend, glad

De diepe massage zorgt ook dat het natuurlijke hyaluronzuur vrijkomt. Na je 35e maakt je lichaam dat zelf haast niet meer aan, maar de massage brengt dit proces weer op gang. Het hyaluronzuur brengt je huid in balans. De goed doorbloede huid ziet er veel beter uit. Je huid is egaler, stralender en gladder. 

Wetenschappelijke massage

Het is echt een bewezen werkzame massage, maar de manier waarop het gebeurt, kan erg verschillend zijn. Een behandeling van goede kwaliteit is erg belangrijk! Na een goede bindweefselmassage is je huid niet alleen strakker, de massage geneest ook sneller een verzonken huid rond een vers litteken. Een algeheel stralender uiterlijk is het gevolg!

Beautytip!

Bindweefselmassage is dus zeer effectief tegen huidveroudering. Een optimaal resultaat zul je behalen door een kuur van meerdere behandelingen te nemen. De eerste paar plan je kort achter elkaar, de laatste twee behandelingen liggen verder uit elkaar. Deze behandelingen hebben als doel om het gewenste effect te behouden.

Farm de Beauty

Al meer dan 25 jaar ben ik dé specialist in Den Haag op het gebied van permanente make-up, huidverbetering en gezichtsbehandelingen. Mijn salon is een echte voorloper op schoonheidsgebied, en biedt een scala een innovatieve therapieën en behandelingen aan. Naast specialistische behandelingen bij pigmentvlekken, kun je ook bij mij terecht voor het behandelen van acne, cellulite en wallen. Ook ben je bij mij op de goede plek voor prachtige permanente make-up, en anti-agingbehandelingen als de bindweefselmassage en microneedling.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Op en top verzorgd op élk moment van de dag

Door de jaren heen maakt je huid veel veranderingen mee. In de puberteit had jij wellicht last van die vervelende puberpuistjes

Lees verder

Pak je pigment- en ouderdomsvlekken aan!

Fijne lijntjes, rimpeltjes en groeven, en een verslapte, vermoeid ogende en doffe huid.

Lees verder

Last van acne? Weg ermee!

Een vette of onzuivere huid kun je gemakkelijk bij jezelf herkennen. Je hebt een overmatige talgproductie, en dat uit zich onder andere in een glimmende huid.

Lees verder

Cellulite? Niet jouw probleem!

Wist je dat na de puberteit circa 80 tot 90% van de vrouwen cellulite krijgt?

Lees verder

Oplossingen voor haaruitval en kaalheid

Wist je dat vier op de tien vrouwen last krijgt van kaalheid, en ruim de helft van de mannen?

Lees verder

Verlost van volwassenen-acne!

Het heeft een behoorlijke impact: want hoe kun je je zelfverzekerd voelen met zo’n onrustige, vurige huid?

Lees verder

Voel je niet verloren door haarverlies

Wanneer haargroei bij jou ontbreekt of je haar verliest, kan dit je onzeker maken.

Lees verder

Geen vermoeide uitstraling meer met Purebeau Firoblast!

De welbekende uitspraak ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ is bij Farm de Beauty niet aan de orde.

Lees verder

Stralend het feestseizoen in met PMU!

Permanente make-up (PMU) is dé uitkomst als je er wel prachtig uit wilt zien maar niet teveel tijd kwijt wilt zijn.

Lees verder

Ervaringen

Deze week voor het eerst bij Jeannette geweest op aanraden van mijn moeder voor een gezichtsbehandeling. Ik had last van een droge huid met onzuiverheden en milia. Jeannette heeft deze verwijderd en mijn huid ziet er heel goed uit! Ook heb ik de lymfe drainage SLIMYONIK machine uitgeprobeerd en merkte al meteen verlichting in mijn opgezette voeten. Zou dit zeker aanraden voor iedereen die last heeft van zware en opzette benen en voeten.

 

- Puck

Bijna een week geleden voor het eerst permanente make-up laten zetten. Het resultaat is nu al fantastisch! Ontzettend tevreden met mijn wenkbrauwen. Met alle expertise, tijd en een goed advies over de juiste kleur en vorm is Farm the Beauty een absolute aanrader.🌸

 

- Mieke Berkelaar

Zeer recent een behandeling voor het verwijderen van pigment/ouderdomsvlekken ondergaan. Een paar dagen loop je rond met wat korstjes maar…. na een week zijn alle vlekjes weg. Wat een mooi resultaat! Twee weken later een diepte reiniging en nu weer een stralende, vlekkeloze huid. Bedankt voor de fijne behandelingen, ik kom zeker terug 💐

- Laura M

Boek een GRATIS intake!

Omdat jouw schoonheid belangrijk is