OPLOSSINGEN VOOR HAARUITVAL EN KAALHEID


Oplossingen voor haaruitval en kaalheid

BLOG | 7 december 2021

Haaruitval en kaalheid hebben vaak een slecht effect hebben op je zelfvertrouwen. Als jij last hebt van haaruitval, dan is dat erg vervelend! Maar wist je dat vier op de tien vrouwen last krijgt van kaalheid, en ruim de helft van de mannen? Dat maakt kaalheid en haaruitval heel normaal. Toch betekent dat niet dat je ermee wilt blijven zitten. Helaas is er niets aan te doen. Toch? Wel dus!

haaruitval

Wat is alopecia?

Vaak wordt kaalheid geaccepteerd als iets dat er nu eenmaal bij hoort. Wanneer je bij een huisarts of dermatoloog aanklopt, krijg je waarschijnlijk het bericht: ‘Leer ermee leven’. Maar is niet nodig! Afhankelijk van jouw soort kaalheid, zijn er oplossingen te noemen. Laten we dus eerst kijken naar de verschillende soorten kaalheid. Een ander woord voor kaalheid is alopecia. Er zijn vijf vormen alopecia aan te wijzen. Elke vorm heeft eigen symptomen.

De vormen

Cellulite ontstaat bijvoorbeeld door te veel eten, hormoonverstoring (pilgebruik) of opslag in de vetcellen van teveel aan suikers. Zoals gezegd is dit verschijnsel volkomen normaal, en hoef je je hier echt niet voor te schamen. Maar als je er toch vanaf wilt, is dat nog best lastig. De kwaliteit van het bindweefsel is namelijk aan het verslechteren. Dit proces zal moeten worden aangepakt. Een gezonde levensstijl is een goede eerste stap: sporten, voldoende water drinken en gezonde voeding. Maar dit is helaas niet voldoende.

Effectieve behandeling

Alopecia areata komt veel voor, dit is gedeeltelijke kaalheid. Hierbij zijn er kale plekken op het hoofd zichtbaar. Frontale fibroserende alopecia komt eigenlijk alleen voor bij vrouwen in en na de menopauze. Hierbij is er sprake van kaalheid aan de voor- of zijkant van het hoofd waarbij er littekenvorming plaatsvindt. Wanneer er sprake is van haaruitval over het hele hoofd, niet plaatselijk, heb je last van alopecia diffusa. Hierbij is er vaak een aanwijsbare reden te noemen voor de kaalheid, zoals medicijngebruik. Maar met name vrouwen kunnen last krijgen van de erfelijke vorm van diffuse haaruitval. Het haar wordt erg dun en vermindert sterk. De bekende ‘mannelijke kaalheid’ is alopecia androgenita. Veel mannen krijgen hiermee te maken, de kaalheid bevindt zich vaak op de kruin of bij het voorhoofd. Deze kaalheid wordt veroorzaakt door overgevoeligheid voor het hormoon dihydroxy-testosteron (DHT). Tot slot is er alopecia universalis, wat algehele kaalheid betekent. Alle haren op het lichaam vallen uit en keren vervolgens niet of nauwelijks terug.

Een permanente oplossing

Je hoeft dus niet bij de pakken neer te zitten als je last hebt van één van deze vormen van kaalheid. Er zijn tegenwoordig verschillende oplossingen. Mocht jouw vorm van kaalheid resulteren in erg dun haar of een terugtrekkende haarlijn, dan is scalppigmentatie een ideale oplossing. Met permanente make-up worden kleine stoppeltjes of haartjes nagebootst, zodat de haarlijn of het haar weer veel voller oogt. Ook littekens kunnen hiermee worden weggewerkt.

Stimuleer de haargroei

Een andere mogelijke oplossing is te vinden in haarstimulatieproducten. Dit is erg effectief om je dikke, gezonde haar weer terug te krijgen. Komt jouw haaruitval door de gevoeligheid voor DHT? Dan zijn DHT Blockers een uitkomst. DHT Blockers, de naam zegt het al, blokkeren de omzetting van DHT en dragen hierdoor bij aan beter, sterker en mooier haar waarbij de haaruitval sterk wordt verminderd. Kies hierbij voor Blockers van het merk Ecuri, want dit merk maakt alleen gebruik van natuurlijke en plantaardige middelen. Zo weet je dat je geen troep in je lijf gooit!

Activeer je stamcellen

Stamcelactivatie is revolutionair: deze techniek zorgt er namelijk voor dat jouw eigen haar terug groeit. Hoe dat gebeurt? Tijdens de behandeling worden je eigen stamcellen wakker geschud. De haarschachten worden gestimuleerd op een niet invasieve manier, waardoor je stamcellen aangezet worden om weer haar te produceren. Thuis gebruik je vervolgens een speciaal groeiserum met natuurlijke kruidenextracten. Het resultaat? Mooie, donkere en gezonde haren. Het eerste resultaat is na vier weken al zichtbaar!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Op en top verzorgd op élk moment van de dag

Door de jaren heen maakt je huid veel veranderingen mee. In de puberteit had jij wellicht last van die vervelende puberpuistjes

Lees verder

Pak je pigment- en ouderdomsvlekken aan!

Fijne lijntjes, rimpeltjes en groeven, en een verslapte, vermoeid ogende en doffe huid.

Lees verder

Last van acne? Weg ermee!

Een vette of onzuivere huid kun je gemakkelijk bij jezelf herkennen. Je hebt een overmatige talgproductie, en dat uit zich onder andere in een glimmende huid.

Lees verder

Massage maakt je jong!

Je jonge huid is strak en glad. Maar iedereen moet constateren dat een huid, net als de tijd, niet stilstaat.

Lees verder

Cellulite? Niet jouw probleem!

Wist je dat na de puberteit circa 80 tot 90% van de vrouwen cellulite krijgt?

Lees verder

Verlost van volwassenen-acne!

Het heeft een behoorlijke impact: want hoe kun je je zelfverzekerd voelen met zo’n onrustige, vurige huid?

Lees verder

Voel je niet verloren door haarverlies

Wanneer haargroei bij jou ontbreekt of je haar verliest, kan dit je onzeker maken.

Lees verder

Geen vermoeide uitstraling meer met Purebeau Firoblast!

De welbekende uitspraak ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ is bij Farm de Beauty niet aan de orde.

Lees verder

Stralend het feestseizoen in met PMU!

Permanente make-up (PMU) is dé uitkomst als je er wel prachtig uit wilt zien maar niet teveel tijd kwijt wilt zijn.

Lees verder

Ervaringen

Bijna een week geleden voor het eerst permanente make-up laten zetten. Het resultaat is nu al fantastisch! Ontzettend tevreden met mijn wenkbrauwen. Met alle expertise, tijd en een goed advies over de juiste kleur en vorm is Farm the Beauty een absolute aanrader.🌸

 

- Mieke Berkelaar
Zeer recent een behandeling voor het verwijderen van pigment/ouderdomsvlekken ondergaan. Een paar dagen loop je rond met wat korstjes maar…. na een week zijn alle vlekjes weg. Wat een mooi resultaat! Twee weken later een diepte reiniging en nu weer een stralende, vlekkeloze huid. Bedankt voor de fijne behandelingen, ik kom zeker terug 💐
- Laura M

Eerst mijn wenkbrauwen laten tatoeëren en wat zijn ze prachtig, een vervolg afspraak gemaakt om deze bij te laten werken maar dat was niet nodig daarna ook maar een gezichtsbehandeling en wat een geweldige ervaring, 1ste keer gezichtsbehandeling en zeker niet de laatste.

- Linda Daling

Boek een GRATIS intake!

Omdat jouw schoonheid belangrijk is