PAK JE PIGMENT- EN OUDERDOMSVLEKKEN AAN!


Pak je pigment- en ouderdomsvlekken aan!

BLOG | 7 december 2021

Fijne lijntjes, rimpeltjes en groeven, en een verslapte, vermoeid ogende en doffe huid. Dit zijn de dingen waar je vaak aan denkt bij de term ‘huidveroudering’. Om die reden smeer jij lustig met crèmes, zorg je dat je genoeg slaapt, en onderga je misschien eventueel ook wel regelmatig een anti-agingbehandeling. Goed bezig! Maar wist je dat pigmentvlekken en ouderdomsvlekken óók heel bepalend zijn? Deze huidklachten verklappen je werkelijke leeftijd, of doen je zelfs wat jaartjes ouder lijken… Gelukkig zijn er tegenwoordig goede behandelingen waarmee je weer snel een egale huid krijgt, en daarmee ook weer een gezonde, natuurlijke en frisse uitstraling!

pigmentvlekken

Niet schadelijk, wel storend

Indrukwekkend maar waar: 9 op de 10 mensen heeft last van pigmentvlekken. Deze donkere plekken op de huid ontstaan door overactieve pigmentvlekken, ook wel ‘hyperpigmentatie’ genoemd. Bekende soorten pigmentvlekken zijn onder andere ouderdomsvlekken, het zogenaamde ‘zwangerschapsmasker’ (een bruine verkleuring in en rond het gezicht) en sproeten. Pigmentvlekken komen het vaakst voor op de plekken waar je huid veel aan de zon wordt blootgesteld, zoals je gezicht en de bovenkant van je handen. Hoewel pigmentvlekken in de meeste gevallen niet schadelijk zijn voor je gezondheid, is er wel een kans dat je ze als storend en ontsierend ervaart. Behalve (overmatig) zonnen zijn er ook andere factoren die maken dat je last krijgt van pigmentvlekken, zoals huidverbranding en acne. Ook hormonale invloeden als zwangerschap en pilgebruik, veel stress of medicatie kunnen een rol spelen.

Alsof er nooit pigmentvlekken hebben gezeten!

Natuurlijk wil je pigmentvlekken het allerliefst voorkomen. Het beste is om op zonnige dagen je huid preventief te beschermen door een zonbeschermer met een hoge SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken. Maar heb je eenmaal pigmentvlekken, dan is er een grote kans dat je er ook weer vanaf wilt! Het behandelen van pigmentvlekken is één van de expertises van Farm de Beauty. De behandeling vindt plaats met de ECURI Q-Med+ Laser. Dat is een hele mond vol, maar de uitleg is gelukkig vrij simpel. Dankzij deze geavanceerde methode is het net alsof er nooit pigmentvlekken of ouderdomsvlekken op jouw huid hebben gezeten!

De behandeling tegen pigmentvlekken: zó werkt het

In een korte laserbehandeling worden de storende vlekken vaak in één keer al verwijderd. De laserstraal maakt van het pigment heel kleine stukjes. In de dagen na de laserbehandeling worden deze deeltjes pigment door je eigen huid afgestoten, en vervagen deze. Na twee weken ziet je huid er weer helemaal normaal, egaal en gezond uit. Hallo mooie frisse, jeugdige uitstraling! Goed om te weten: tijdens de behandeling ervaar je een minimum aan pijn, ongemak of bijwerkingen. Ook raakt je huid niet beschadigd en zul je geen littekens oplopen. Plekken die met de laser behandeld kunnen worden, zijn je gezicht en je handen. De behandeling kan echter niet voorkomen dat er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Daarom is het belangrijk om altijd op te letten met de zon, en altijd een goede zonbeschermer te gebruiken. 

Farm de Beauty: al 25 dé specialist op schoonheidsgebied

Al meer dan 25 jaar ben ik dé specialist in Den Haag op het gebied van permanente make-up, huidverbetering en gezichtsbehandelingen. Mijn salon is een echte voorloper op schoonheidsgebied, en biedt een scala een innovatieve therapieën en behandelingen aan. De mogelijkheden zijn eindeloos! Naast specialistische behandelingen bij pigmentvlekken, kun je ook terecht bij mij voor het behandelen van acne, cellulite en wallen. Ook ben je bij mij op de goede plek voor prachtige permanente make-up, en anti-agingbehandelingen als de bindweefselmassage en microneedling.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Op en top verzorgd op élk moment van de dag

Door de jaren heen maakt je huid veel veranderingen mee. In de puberteit had jij wellicht last van die vervelende puberpuistjes

Lees verder

Last van acne? Weg ermee!

Een vette of onzuivere huid kun je gemakkelijk bij jezelf herkennen. Je hebt een overmatige talgproductie, en dat uit zich onder andere in een glimmende huid.

Lees verder

Massage maakt je jong!

Je jonge huid is strak en glad. Maar iedereen moet constateren dat een huid, net als de tijd, niet stilstaat.

Lees verder

Cellulite? Niet jouw probleem!

Wist je dat na de puberteit circa 80 tot 90% van de vrouwen cellulite krijgt?

Lees verder

Oplossingen voor haaruitval en kaalheid

Wist je dat vier op de tien vrouwen last krijgt van kaalheid, en ruim de helft van de mannen?

Lees verder

Verlost van volwassenen-acne!

Het heeft een behoorlijke impact: want hoe kun je je zelfverzekerd voelen met zo’n onrustige, vurige huid?

Lees verder

Voel je niet verloren door haarverlies

Wanneer haargroei bij jou ontbreekt of je haar verliest, kan dit je onzeker maken.

Lees verder

Geen vermoeide uitstraling meer met Purebeau Firoblast!

De welbekende uitspraak ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ is bij Farm de Beauty niet aan de orde.

Lees verder

Stralend het feestseizoen in met PMU!

Permanente make-up (PMU) is dé uitkomst als je er wel prachtig uit wilt zien maar niet teveel tijd kwijt wilt zijn.

Lees verder

Ervaringen

Jeanette heeft bij mij permanente eyeliner aangebracht. Zij werkt opvallend kordaat, trefzeker en geconcentreerd. Een extra pluspunt is haar enthousiasme voor het beroep.

- Marjanne Scheurwater

Jeanette maakt je helemaal gelukkig. Ik, als leek en die geen inzicht heeft wat bij me staat: ze heeft echt super advies!! Ik kwam voor pmu voor wenkbrauwen. Ik ben er echt trots op. Inmiddels ook eye-liner laten zetten. Zo kwam van het 1 het ander. Ook heb ik mijn donkere kringen laten behandelen. Vandaag de scalp pigmentatie laten zetten. Jeanette laat je echt een mooie vrouw voelen. Binnenkort ga ik voor een lip-line. Ik voel me een Bollywood dame. Wanneer Jeanette naar een andere plaats zou verhuizen: ik verhuis met haar mee. Met andere woorden: voor mij is en blijft ze de vakkundige dame die bij mij de schoonheidsbehandelingen mag blijven doen!! Ze is meer dan fantastisch. Dankjewel Jeanette

- Sharita

Ik ontmoette Jeanette op een informatiebeurs voor Alopecia en vertelde haar dat ik het naar vond dat ik nauwelijks wenkbrauwen meer had. Jeanette verzekerde mij dat permanente make-up ideaal voor mij zou zijn, ik zou perfecte wenkbrauwen kunnen hebben. En inderdaad: het resultaat is prachtig! Mensen zien vaak niet eens dat het permanente make-up is, zo mooi is het. Dankzij Jeanette voel ik me zekerder; daar ben ik iedere dag blij mee. Inmiddels heeft Jeanette ook onder en boven eyeliner bij me gezet. Het voordeel is dat je er altijd goed uitziet. Jeanette is echt een specialiste in haar vak, je bent in goede handen. Ze werkt heel zorgvuldig en neemt alle tijd om te kijken welke vorm wenkbrauw en eyeliner heb beste bij je past. Ik kan het iedereen aanraden!

- Ariène Wildschut

Boek een GRATIS intake!

Omdat jouw schoonheid belangrijk is