PAK JE PIGMENT- EN OUDERDOMSVLEKKEN AAN!


Pak je pigment- en ouderdomsvlekken aan!

BLOG | 7 december 2021

Fijne lijntjes, rimpeltjes en groeven, en een verslapte, vermoeid ogende en doffe huid. Dit zijn de dingen waar je vaak aan denkt bij de term ‘huidveroudering’. Om die reden smeer jij lustig met crèmes, zorg je dat je genoeg slaapt, en onderga je misschien eventueel ook wel regelmatig een anti-agingbehandeling. Goed bezig! Maar wist je dat pigmentvlekken en ouderdomsvlekken óók heel bepalend zijn? Deze huidklachten verklappen je werkelijke leeftijd, of doen je zelfs wat jaartjes ouder lijken… Gelukkig zijn er tegenwoordig goede behandelingen waarmee je weer snel een egale huid krijgt, en daarmee ook weer een gezonde, natuurlijke en frisse uitstraling!

pigmentvlekken

Niet schadelijk, wel storend

Indrukwekkend maar waar: 9 op de 10 mensen heeft last van pigmentvlekken. Deze donkere plekken op de huid ontstaan door overactieve pigmentvlekken, ook wel ‘hyperpigmentatie’ genoemd. Bekende soorten pigmentvlekken zijn onder andere ouderdomsvlekken, het zogenaamde ‘zwangerschapsmasker’ (een bruine verkleuring in en rond het gezicht) en sproeten. Pigmentvlekken komen het vaakst voor op de plekken waar je huid veel aan de zon wordt blootgesteld, zoals je gezicht en de bovenkant van je handen. Hoewel pigmentvlekken in de meeste gevallen niet schadelijk zijn voor je gezondheid, is er wel een kans dat je ze als storend en ontsierend ervaart. Behalve (overmatig) zonnen zijn er ook andere factoren die maken dat je last krijgt van pigmentvlekken, zoals huidverbranding en acne. Ook hormonale invloeden als zwangerschap en pilgebruik, veel stress of medicatie kunnen een rol spelen.

Alsof er nooit pigmentvlekken hebben gezeten!

Natuurlijk wil je pigmentvlekken het allerliefst voorkomen. Het beste is om op zonnige dagen je huid preventief te beschermen door een zonbeschermer met een hoge SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken. Maar heb je eenmaal pigmentvlekken, dan is er een grote kans dat je er ook weer vanaf wilt! Het behandelen van pigmentvlekken is één van de expertises van Farm de Beauty. De behandeling vindt plaats met de ECURI Q-Med+ Laser. Dat is een hele mond vol, maar de uitleg is gelukkig vrij simpel. Dankzij deze geavanceerde methode is het net alsof er nooit pigmentvlekken of ouderdomsvlekken op jouw huid hebben gezeten!

De behandeling tegen pigmentvlekken: zó werkt het

In een korte laserbehandeling worden de storende vlekken vaak in één keer al verwijderd. De laserstraal maakt van het pigment heel kleine stukjes. In de dagen na de laserbehandeling worden deze deeltjes pigment door je eigen huid afgestoten, en vervagen deze. Na twee weken ziet je huid er weer helemaal normaal, egaal en gezond uit. Hallo mooie frisse, jeugdige uitstraling! Goed om te weten: tijdens de behandeling ervaar je een minimum aan pijn, ongemak of bijwerkingen. Ook raakt je huid niet beschadigd en zul je geen littekens oplopen. Plekken die met de laser behandeld kunnen worden, zijn je gezicht en je handen. De behandeling kan echter niet voorkomen dat er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Daarom is het belangrijk om altijd op te letten met de zon, en altijd een goede zonbeschermer te gebruiken. 

Farm de Beauty: al 25 dé specialist op schoonheidsgebied

Al meer dan 25 jaar ben ik dé specialist in Den Haag op het gebied van permanente make-up, huidverbetering en gezichtsbehandelingen. Mijn salon is een echte voorloper op schoonheidsgebied, en biedt een scala een innovatieve therapieën en behandelingen aan. De mogelijkheden zijn eindeloos! Naast specialistische behandelingen bij pigmentvlekken, kun je ook terecht bij mij voor het behandelen van acne, cellulite en wallen. Ook ben je bij mij op de goede plek voor prachtige permanente make-up, en anti-agingbehandelingen als de bindweefselmassage en microneedling.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Op en top verzorgd op élk moment van de dag

Door de jaren heen maakt je huid veel veranderingen mee. In de puberteit had jij wellicht last van die vervelende puberpuistjes

Lees verder

Last van acne? Weg ermee!

Een vette of onzuivere huid kun je gemakkelijk bij jezelf herkennen. Je hebt een overmatige talgproductie, en dat uit zich onder andere in een glimmende huid.

Lees verder

Massage maakt je jong!

Je jonge huid is strak en glad. Maar iedereen moet constateren dat een huid, net als de tijd, niet stilstaat.

Lees verder

Cellulite? Niet jouw probleem!

Wist je dat na de puberteit circa 80 tot 90% van de vrouwen cellulite krijgt?

Lees verder

Oplossingen voor haaruitval en kaalheid

Wist je dat vier op de tien vrouwen last krijgt van kaalheid, en ruim de helft van de mannen?

Lees verder

Verlost van volwassenen-acne!

Het heeft een behoorlijke impact: want hoe kun je je zelfverzekerd voelen met zo’n onrustige, vurige huid?

Lees verder

Voel je niet verloren door haarverlies

Wanneer haargroei bij jou ontbreekt of je haar verliest, kan dit je onzeker maken.

Lees verder

Geen vermoeide uitstraling meer met Purebeau Firoblast!

De welbekende uitspraak ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ is bij Farm de Beauty niet aan de orde.

Lees verder

Stralend het feestseizoen in met PMU!

Permanente make-up (PMU) is dé uitkomst als je er wel prachtig uit wilt zien maar niet teveel tijd kwijt wilt zijn.

Lees verder

Ervaringen

Deze week voor het eerst bij Jeannette geweest op aanraden van mijn moeder voor een gezichtsbehandeling. Ik had last van een droge huid met onzuiverheden en milia. Jeannette heeft deze verwijderd en mijn huid ziet er heel goed uit! Ook heb ik de lymfe drainage SLIMYONIK machine uitgeprobeerd en merkte al meteen verlichting in mijn opgezette voeten. Zou dit zeker aanraden voor iedereen die last heeft van zware en opzette benen en voeten.

 

- Puck

Bijna een week geleden voor het eerst permanente make-up laten zetten. Het resultaat is nu al fantastisch! Ontzettend tevreden met mijn wenkbrauwen. Met alle expertise, tijd en een goed advies over de juiste kleur en vorm is Farm the Beauty een absolute aanrader.🌸

 

- Mieke Berkelaar

Zeer recent een behandeling voor het verwijderen van pigment/ouderdomsvlekken ondergaan. Een paar dagen loop je rond met wat korstjes maar…. na een week zijn alle vlekjes weg. Wat een mooi resultaat! Twee weken later een diepte reiniging en nu weer een stralende, vlekkeloze huid. Bedankt voor de fijne behandelingen, ik kom zeker terug 💐

- Laura M

Boek een GRATIS intake!

Omdat jouw schoonheid belangrijk is