VOEL JE NIET VERLOREN DOOR HAARVERLIES


Voel je niet verloren door haarverlies

BLOG | 7 december 2021

Je haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk. Het omlijst je gezicht, of kan een uitingsvorm zijn van jouw persoonlijke expressie. Sommigen zijn gezegend met een volle haardos en kunnen hier van alles mee uitproberen. Wanneer haargroei bij jou ontbreekt of je haar verliest, kan dit je onzeker maken. En haarverlies kan bij iedereen voorkomen, van jong tot oud, man of vrouw.

haarverlies

Kaalheid en haaruitval is normaal

Zo’n vier op de tien vrouwen krijgt last van alopecia (kaalheid), en ruim de helft van de mannen heeft hiermee te maken. Dat maakt alopecia en haaruitval heel normaal, maar natuurlijk niet minder vervelend. Er zijn vijf typen alopecia en elke vorm heeft eigen symptomen. De bekende ‘mannelijke kaalheid’ heet alopecia androgenita, waarbij haarverlies ontstaat op de kruin of bij het voorhoofd. Kaalheid bij vrouwen ontstaat vaak tijdens de menopauze, door medicijngebruik of door een genetische aandoening.

Een effectieve oplossing

Scalppigmentatie is een manier om haarverlies op een subtiele maar effectieve manier te camoufleren. Met scalppigmentatie worden er minuscuul kleine puntjes pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Op deze wijze simuleer je hele korte stekeltjes. Het lijkt net aslof de haarfollikels met daarin de kortgeknipte haartjes ziet zitten. Niemand hoeft ooit te zien dat het haar wat je ziet gepigmenteerd is!

Scalppigmentatie

De pigmentatie is blijvend en vervaagt niet. Dat is anders dan bij permanente make-up, wat wel snel lichter wordt. Heb je eenmaal de behandeling gehad, dan hoef je ook niet meer terug te komen om het te laten bijwerken. Scalppigmentatie is een vrijwel pijnloze behandeling, en is daarom een toegankelijke manier voor zowel mannen als vrouwen dunner wordend haar te verhullen.

Voor wie?

In welke gevallen is scalppigmentatie geschikt?

Tip van Jeanette!

Jeanette is eigenaar van schoonheidssalon Farm de Beauty waar scalppigmentatie kan worden uitgevoerd. Ze vertelt: ‘Het fijne aan scalppigmentatie is dat het permanent is. Je hoeft niet bang te zijn dat de kale plekken opeens weer zichtbaarder worden. Maar mocht het toch wenselijk zijn het pigment te verwijderen, dan is dit wél mogelijk. Het verwijderen van het pigment kan door middel van een laserbehandeling. 

Over Farm de Beauty

Wil je meer weten over scalppigmentatie? Jeanette vertelt je graag meer. Maar ook kun je bij Farm de Beauty terecht voor allerlei innovatieve therapieën en behandelingen. Het doel? Een mooie, gezonde uitstraling, waarmee jij weer gaat stralen! De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast scalppigmentatie biedt Farm de Beauty ook behandelingen tegen acne, cellulite, wallen en pigmentvlekken. En met non-operatieve behandelingen als de bindweefselmassage, de Fibroblast en microneedling lijk je zó weer een aantal jonger. Ben jij benieuwd wat de schoonheidssalon kan betekenen voor jouw schoonheid? Het eerste intakegesprek, waarin je een eerlijk en vriendelijk advies krijgt, is altijd gratis en vrijblijvend!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Op en top verzorgd op élk moment van de dag

Door de jaren heen maakt je huid veel veranderingen mee. In de puberteit had jij wellicht last van die vervelende puberpuistjes

Lees verder

Pak je pigment- en ouderdomsvlekken aan!

Fijne lijntjes, rimpeltjes en groeven, en een verslapte, vermoeid ogende en doffe huid.

Lees verder

Last van acne? Weg ermee!

Een vette of onzuivere huid kun je gemakkelijk bij jezelf herkennen. Je hebt een overmatige talgproductie, en dat uit zich onder andere in een glimmende huid.

Lees verder

Massage maakt je jong!

Je jonge huid is strak en glad. Maar iedereen moet constateren dat een huid, net als de tijd, niet stilstaat.

Lees verder

Cellulite? Niet jouw probleem!

Wist je dat na de puberteit circa 80 tot 90% van de vrouwen cellulite krijgt?

Lees verder

Oplossingen voor haaruitval en kaalheid

Wist je dat vier op de tien vrouwen last krijgt van kaalheid, en ruim de helft van de mannen?

Lees verder

Verlost van volwassenen-acne!

Het heeft een behoorlijke impact: want hoe kun je je zelfverzekerd voelen met zo’n onrustige, vurige huid?

Lees verder

Geen vermoeide uitstraling meer met Purebeau Firoblast!

De welbekende uitspraak ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ is bij Farm de Beauty niet aan de orde.

Lees verder

Stralend het feestseizoen in met PMU!

Permanente make-up (PMU) is dé uitkomst als je er wel prachtig uit wilt zien maar niet teveel tijd kwijt wilt zijn.

Lees verder

Ervaringen

Bijna een week geleden voor het eerst permanente make-up laten zetten. Het resultaat is nu al fantastisch! Ontzettend tevreden met mijn wenkbrauwen. Met alle expertise, tijd en een goed advies over de juiste kleur en vorm is Farm the Beauty een absolute aanrader.🌸

 

- Mieke Berkelaar
Zeer recent een behandeling voor het verwijderen van pigment/ouderdomsvlekken ondergaan. Een paar dagen loop je rond met wat korstjes maar…. na een week zijn alle vlekjes weg. Wat een mooi resultaat! Twee weken later een diepte reiniging en nu weer een stralende, vlekkeloze huid. Bedankt voor de fijne behandelingen, ik kom zeker terug 💐
- Laura M

Eerst mijn wenkbrauwen laten tatoeëren en wat zijn ze prachtig, een vervolg afspraak gemaakt om deze bij te laten werken maar dat was niet nodig daarna ook maar een gezichtsbehandeling en wat een geweldige ervaring, 1ste keer gezichtsbehandeling en zeker niet de laatste.

- Linda Daling

Boek een GRATIS intake!

Omdat jouw schoonheid belangrijk is