WEET JIJ WAT JOUW HUID NODIG HEEFT?


Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

BLOG | 8 december 2021

Het is maart en dus eindelijk lente! Na die regenachtige winterdagen is je huid toe aan goede oppepper. Een heerlijke gezichtsbehandeling is dan bij de uitstek een goede oplossing. Maar elke huid is anders en heeft dus ook iets anders nodig: weet jij wat jouw huid nodig heeft?

huid

De acnehuid

Bij acne denken we al snel aan pubers met pukkels, maar vergis je niet. Acne komt ook nog geregeld voor bij volwassenen. Je hebt dan last van mee-eters, puistjes, rode bultjes of onderhuidse ontstekingen. Acne heeft te maken met de hoeveelheid talg in je huid. Wanneer je huid te veel talg aanmaakt, ontstaan er onzuiverheden op je huid. Met een acnehuid is het ontzettend belangrijk dat je deze niet zelf te lijf gaat. Wanneer je dit wel doet, ontstaat er een kans dat er vervelende littekens achterblijven. Dat is zonde en bovendien onnodig. Met een goede acnebehandeling ben je namelijk zo van je problemen af.  

Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, heb je waarschijnlijk last van rode vlekken, uitslag of een trekkerig gevoel. Het kan zelfs een beetje lijken op een allergische reactie. Dit komt doordat een gevoelige huid niet meer in staat is om je huid te beschermen tegen invloeden, zoals vuil, van buitenaf. Het natuurlijke afweermechanisme is dus eigenlijk verstoord. Wanneer er dan vieze bestandsdelen op je huid af komen, probeert je huid er alles aan te doen om deze tegen te houden, om de schade zoveel mogelijk te beperken. Het gevolg is een ruwe, harde en geïrriteerde huid. Een gevoelige huid heeft daarom een intensieve behandeling nodig waarbij het immuunsysteem van je huid opnieuw gestimuleerd wordt.

De gecombineerde huid

Het woord zegt het eigenlijk al, een gecombineerde huid is een huid die iets weg heeft van allerlei verschillende soorten huidtypes. Meestal heb je een vette, maar ook droge huid. Het is belangrijk om een gecombineerde huid ook te behandelen als twee verschillende types. Je hebt namelijk aan de ene kant een behandeling nodig die de vette zones aanpakt, maar aan de andere kant heb je ook een behandeling nodig die de droge zones op je huid kan hydrateren. Tot slot kan een peeling helpen om de algehele huidstructuur te verfijnen. 

De normale huid

Laat je niet in de maling nemen door de naam, ook een normale huid moet namelijk goed verzorgd worden. Een normale huid is rustig, zonder rode plekken, onzuiverheden of droge zones. Toch kan een normale huid wel erg variëren. Juist daarom is een normale huid moeilijk te behandelen, als je niet weet wat je precies nodig hebt. 

Huidanalyse met SkinScout

Verschillende huidtypes klinkt misschien heel makkelijk, maar zelfs met bovenstaand overzicht kan het lastig zijn om te bepalen wat voor huid jij nou precies hebt. Farm de Beauty gebruikt daarom een handig hulpmiddel om jouw huidtype te bepalen. Het huidanalyse-apparaat SkinScout kijkt naar vier verschillende huidwaardes: talg, vocht, roodheid en pigment.

Vier waardes

Bij talg wordt er gekeken wat voor huidtype je hebt, zo kun je bijvoorbeeld een droge of gemengde huid hebben. Vocht staat voor het vochtgehalte van je huid. Te weinig vocht kan vervelende huidgevolgen als gevolg hebben. Roodheid kan ontstaan door vaatverwijding. Tot slot wordt er bij pigment gekeken hoeveel natuurlijke zonbescherming jouw heeft. Zo kan het zijn dat je huid een hulp nodig heeft om je te beschermen tegen UV-straling.  

Advies op maat bij Farm de Beauty

Door de huidanalyse van SkinScout kan Farm de Beauty jou voorzien van advies op maat. Na de analyse weten we wat jouw huid nodig heeft en kunnen we je de juiste behandeling aanraden. Daarnaast kunnen we je ook helpen bij allerlei andere huidproblemen. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Deel dit bericht op:

Lees ook

Op en top verzorgd op élk moment van de dag

Door de jaren heen maakt je huid veel veranderingen mee. In de puberteit had jij wellicht last van die vervelende puberpuistjes

Lees verder

Pak je pigment- en ouderdomsvlekken aan!

Fijne lijntjes, rimpeltjes en groeven, en een verslapte, vermoeid ogende en doffe huid.

Lees verder

Last van acne? Weg ermee!

Een vette of onzuivere huid kun je gemakkelijk bij jezelf herkennen. Je hebt een overmatige talgproductie, en dat uit zich onder andere in een glimmende huid.

Lees verder

Massage maakt je jong!

Je jonge huid is strak en glad. Maar iedereen moet constateren dat een huid, net als de tijd, niet stilstaat.

Lees verder

Cellulite? Niet jouw probleem!

Wist je dat na de puberteit circa 80 tot 90% van de vrouwen cellulite krijgt?

Lees verder

Oplossingen voor haaruitval en kaalheid

Wist je dat vier op de tien vrouwen last krijgt van kaalheid, en ruim de helft van de mannen?

Lees verder

Verlost van volwassenen-acne!

Het heeft een behoorlijke impact: want hoe kun je je zelfverzekerd voelen met zo’n onrustige, vurige huid?

Lees verder

Voel je niet verloren door haarverlies

Wanneer haargroei bij jou ontbreekt of je haar verliest, kan dit je onzeker maken.

Lees verder

Geen vermoeide uitstraling meer met Purebeau Firoblast!

De welbekende uitspraak ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ is bij Farm de Beauty niet aan de orde.

Lees verder

Ervaringen

Jeanette heeft bij mij permanente eyeliner aangebracht. Zij werkt opvallend kordaat, trefzeker en geconcentreerd. Een extra pluspunt is haar enthousiasme voor het beroep.

- Marjanne Scheurwater

Jeanette maakt je helemaal gelukkig. Ik, als leek en die geen inzicht heeft wat bij me staat: ze heeft echt super advies!! Ik kwam voor pmu voor wenkbrauwen. Ik ben er echt trots op. Inmiddels ook eye-liner laten zetten. Zo kwam van het 1 het ander. Ook heb ik mijn donkere kringen laten behandelen. Vandaag de scalp pigmentatie laten zetten. Jeanette laat je echt een mooie vrouw voelen. Binnenkort ga ik voor een lip-line. Ik voel me een Bollywood dame. Wanneer Jeanette naar een andere plaats zou verhuizen: ik verhuis met haar mee. Met andere woorden: voor mij is en blijft ze de vakkundige dame die bij mij de schoonheidsbehandelingen mag blijven doen!! Ze is meer dan fantastisch. Dankjewel Jeanette

- Sharita

Ik ontmoette Jeanette op een informatiebeurs voor Alopecia en vertelde haar dat ik het naar vond dat ik nauwelijks wenkbrauwen meer had. Jeanette verzekerde mij dat permanente make-up ideaal voor mij zou zijn, ik zou perfecte wenkbrauwen kunnen hebben. En inderdaad: het resultaat is prachtig! Mensen zien vaak niet eens dat het permanente make-up is, zo mooi is het. Dankzij Jeanette voel ik me zekerder; daar ben ik iedere dag blij mee. Inmiddels heeft Jeanette ook onder en boven eyeliner bij me gezet. Het voordeel is dat je er altijd goed uitziet. Jeanette is echt een specialiste in haar vak, je bent in goede handen. Ze werkt heel zorgvuldig en neemt alle tijd om te kijken welke vorm wenkbrauw en eyeliner heb beste bij je past. Ik kan het iedereen aanraden!

- Ariène Wildschut

Boek een GRATIS intake!

Omdat jouw schoonheid belangrijk is